Digital Age Tech Summit, “Yarının Zekâsı” Temasıyla 16 Mayıs Perşembe Günü Gerçekleştirilecek

Katılımcılarını yapay zekâ ile insan zekâsının buluştuğu benzeri görülmemiş olasılıklardan oluşan geleceğin teknolojik dünyasına keşfe çıkartacak olan Digital Age Tech Summit için geri sayım başladı. Garanti BBVA’nın ana sponsorluğundaki etkinlik, “Yarının Zekâsı” temasıyla 16 Mayıs Perşembe günü Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en etkili teknoloji yazarlarından gazeteci M. Serdar Kuzuloğlu’nun moderasyonunda gerçekleşecek etkinlikte; yapay zekâ çözümlerinin taşıdığı potansiyel, markaların, start-up’ların, girişimcilerin ve teknoloji meraklılarının katılımıyla masaya yatırılacak.

Teknolojinin geleceğine verinin gücü ve güçlendirdikleri üzerinden ışık tutulacak

Veri yönetimi konusunda dünyanın önde gelen akademisyenlerinden, İngiltere’deki The Coding Institute’un kurucu üyeleri arasında yer alan Prof. Hüseyin Şeker, “değerli veri” üzerine farklı vakaları inceleyecek. Şeker, değerli verinin yapay zekâ çözümlerinde ne denli kritik bir temel oluşturduğunu vakalar üzerinden ele alacak.

Accenture’ın Yapay Zekâ ve Data Direktörü Dr. Dimitris Vlitas ise ‘Strateji ve yönetimi, yapay zekâ ile paylaşmaya hazır mısınız?’ sorusunun cevabıyla katılımcıların karşısında olacak. Vlitas, fiyatlandırma ve dijital pazarlama gibi birbirinden nispeten uzak süreçlerin yapay zekâ çözümleri ile nasıl optimize edilebileceğini farklı örneklerle detaylandıracak.

Tasarımın Geleceği: Detaylar Asla Detay Değildir

Ürekten yapay zekâ modellerinin içerik üretiminde ve tasarımındaki etkisini Zaha Hadid Architects’in direktörü, mimar ve bilgisayar bilimci Cristiano Ceccato ile Seul Yapay Zeka Müzesi’nin mimarı Melike Altınışık ele alacak. Yeni teknolojilerin tasarım dünyasına getireceği değişimleri ele alarak, detayların neden asla detay olmadığını masaya yatıracak.

2024’ün ikinci yarısında gündem olacak teknolojik trendler neler?

Yeni teknolojilerin küresel ölçekte yaratacağı yankıyı, dünyanın önde gelen teknoloji analistlerinden Benedict Evans detaylandıracak. Global markaların yapay zekâ hamlelerini, teknoloji şirketlerinin yatırımlarının yönünü, bireysel kullanıcının yarının dünyasındaki teknoloji temelli yeni ihtiyaçlarını Digital Age Tech Summit izleyicisi için analiz edecek.

Zekâya Yatırım Her Zaman Kazandırır Etkinlikte ayrıca 2024’ün ikinci yarısında yatırımcı-girişimci ilişkisine de ışık tutulacak.
Yatırımcılar Fatih İşbecer ve Alper Mat ile girişimci Safiye Dinçtürk Turgut’un yer alacağı panelde; mevcut ekonomik dalgalanmalar arasında yapay zekâ destekli girişimlerin toparlanmayı hızlandırmak için nasıl bir potansiyel taşıdığı ve yatırımcının 2024 ajandası masaya yatırılacak.

Platformlar kullanıcılara yılın ikinci yarısında ne sunacak?

Yapay zekâ temelli çözümlerini hızla ürün ve servislerine entegre eden dünyanın önde gelen platformları da daha önce Türkiye’de tanıtımı yapılmamış yeniliklerini Digital Age Tech Summit izleyicisine aktaracak. TikTok Türkiye Ülke Direktörü Barış Aldanmaz yaratıcılığın kabiliyetlerini artıran yeni algoritmalara değinirken, Google Türkiye, Country Marketing Manager Serkan Girgin hem bulut teknolojisinde hem de diğer ürün ve servislerde yapay zekânın inovasyonu nasıl etkilediğini anlatacak.

Finansal teknolojiler, medya planlaması ve sanal influencer’lar Tüm bunların yanı sıra finans dünyasında gündemi belirleyen yeni teknolojiler, doğru veriden değer yaratabilmek, 360 derece medya planlamasında yapay zekânın sunduğu yeni modeller, sanal influencer’larla iletişim kabiliyetini artıran yeni uygulamalar, doğrudan uygulayıcıları tarafından detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.
Yepyeni bir atölye: Ozan Sihay ile Yapay Zekâ Atölyesi Yapay zekâ ve dijital içerik üretiminin temellerinin ve son teknolojilerinin uygulamalı ele alınacağı, Yapay Zekâ Atölyesi’nde; chatbot’ların, text to image ve text to video gibi çeşitli ileri düzey araçların iş dünyasındaki etkileri, pratik kullanımları ve etik boyutları incelenecek. Sınılır sayıda kontenjana sahip bu atölye, Acun Medya iş birliği ile hayata geçecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir