Maysan Mando, Automechanika İstanbul Fuarında Sektör Profesyonelleriyle Buluştu

Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi Maysan Mando, sektöre dönük geliştirdiği sürdürülebilir ve yenilikçi ürünleriyle Automechanika İstanbul Fuarı’nda sektör profesyonelleri ile buluştu.

Fuarda bayileri ve müşterileriyle bir araya geldiklerini belirten Maysan Mando Satış ve İş Geliştirme Müdürü Vecibe Kaplan Arslan, ”Automechanika Fuarı, bizim için aslında prestij ve sektörle buluşma noktası diyebiliriz. Yeni potansiyel müşteri arayışından ziyade burada bayilerimizle ve müşterilerimizle bir arada olmak bizi çok mutlu ediyor. Bu sebeple her sene katılmaktan dolayı çok büyük keyif duyuyoruz’’ dedi.

Elektrikli Araçlara Özel Yeni Ürünler Geliştiriyoruz’’

Son dönemde elektrikli araçların giderek yaygınlaştığını ifade eden Arslan, bu trend doğrultusunda Maysan Mando’nun ürün gamını genişlettiğini vurguladı. “Elektrikli araçlarda motor olmadığı için araç içinde daha fazla ses duyuluyor. Bu nedenle yeni ürünlerimizde ses azaltma ve hafifletme konularına odaklandık ve AR-GE çalışmalarımızı tamamladık. Fuarda, ana sanayiye verdiğimiz birkaç yeni ürünü tanıtıyoruz” diye konuştu.

”Türkiye’nin İlk ve En Büyük Amortisör Üreticisiyiz’’

1969 yılında kurulan Maysan Mando, Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi olarak sektörde öncü konumunu sürdürüyor. 1997 yılında Hyundai’nin Türkiye’ye gelmesiyle büyük bir değişim yaşadıklarını anlatan Arslan, “Hyundai’nin ana tedarikçisi olan Mando, Kore’nin büyük bir devi. Mando, Maysan’ı gördüğünde yüzde yüz yatırım yapmak yerine yüzde elli ellilik bir ortaklık kurarak Maysan Mando adını aldı ve bu tarihten itibaren sektörde her geçen yıl büyüyerek yoluna devam ediyor” dedi.

Binek araçlar, hafif ticari araçlar, ağır ticari araçlar, otobüs, tank ve koltuk amortisörlerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını belirten Arslan, “570 çalışanımızla yılda yaklaşık 8 milyon adet amortisör üretiyoruz. Katlı üretim tesisimizde ilk prosesten son prosese kadar üretim yapıyoruz. Aynı zamanda bir AR-GE merkezi olarak, ürünlerimizi sıfırdan tasarlayıp tüm test ve validasyonları kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Üretimimizin yüzde 70’ini ana sanayiye, yüzde 30’unu ise yedek parça sektörüne sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

”İhracat Rotamıza Kuzey Amerika Pazarını Ekledik’’

Ana sanayiye üretimlerinin yüzde 65-70’ini sunarken, bu üretimin yüzde 35’ini ihraç ettiklerini belirten Arslan, “Ana pazarlarımız Avrupa’daki OEM’ler. Türkiye’de yedek parça pazarında yüzde 60’ın üzerinde bir payla pazar lideriyiz ve bu liderliği son on yıldır koruyoruz. Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerle ihracat yedek parça alanında çalışıyoruz. Kuzey Afrika, Orta Doğu ülkeleri ve geçen yıl itibarıyla Kuzey Amerika pazarına da açıldık” dedi.

Önümüzdeki Dönemde İkinci Bir Fabrika Kaçınılmaz’’

Son üç yılda üç kat büyümeyi garantilediklerini belirten Vecibe Kaplan Arslan, “Türkiye, Avrupa ve yeni girdiğimiz Kuzey Amerika pazarından çok fazla yeni iş aldık. İş geliştirme çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor ve bu yıl da çift haneli büyüyoruz. Ülkemize ve sektörümüze katma değer yaratmaya çalışıyoruz. Şu an 27 bin metrekare alana kurulu büyük bir tesiste üretim yapıyoruz ve kısa vadede ikinci bir fabrikanın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor” şeklinde konuştu.